Om os

Staarup Haandbryg blev grundlagt i 2010 på en lille ejendom, hvor stald og lade er lavet om til bryggeri.  Det består i dag  af bryggeri, gæringsrum, tapperum, 2 lagerrum og en lille butik. På det gamle halmloft er der bryggerstue.

Staarup Haandbryg ligger mellem mark og eng, 8 km fra Skive og ganske tæt på Limfjorden – der er højt til himlen, skøn naturudsyn og fredfyldt – nogle vil kalde det langt ude på landet.

I dag er bryggeriet daglig arbejdsplads for både Karen og John. Mikkel arbejder her 2 dage i ugen, og derudover er her et par timer i ugen ofte en ung, som får mulighed for at få en bid af, hvad det er at gå på arbejde.

Vi laver alt her på stedet både øl, gin, snaps, likør, saft, knækbrød og få syltesager.

Vi har selv udviklet vore øltyper. Det gælder både de øl vi sælger fra vores butik og hos vore forhandlere, men også de øltyper som nogle af vore kunder selv er med til at udvikle. Alt øllet brygger vi i 4 gruekedler på hver 100 liter og fra øllet er brygget til det står salgsklar i ølkasserne, har vi haft hver flaske i hånden 7 gange.

I 2014 startede vi op med fremstilling af drikkeklar saft af danske bær, frugter og grøntsager. Vi finder råvarerne hos lokale avlere, flere at råvarerne høster/plukker vi selv ude i marken. De fleste af bær/frugterne/grøntsagerne bliver presset så vi får en råsaft, de andre laves ved udtræk.

Som endnu en udvidelse af produktprogrammet, begyndte vi i 2016 at bage knækbrød, som bages af bl.a. masken fra ølbrygning og selvfølge noget af øllet.

I 2020 og 2021 kom igen nye produkter, da vi begyndte på at lave snaps, gin og likør. Det er os, der laver smagene på et hjemkøbt økologisk hvededestillat. Vi holder af at lave nye smage, så det fortsætter vi med.

I 2022 indkøbte vi en pot still, som er en type destillationsapparat til at destillere spiritus. Den er lige som alt andet i vores bryggeri, en lille udgave på 40 liter, men kvaliteten er i top.  Så i 2023 byd vi den første egen destilleret
Gin velkommen og det bliver ikke den eneste. Gin er ikke det eneste vi kan, der er også en Whisky på vej … så glæd jer.

Alt hvad vi fremstiller skal skinne af ægthed, ærlighed og god smag.

Har du en forespørgsel?

Send en besked via formularen, ring på tlf. nr.: (+45) 30 16 33 33 eller send os en email på brygger@staarup.dk og hør hvad vi kan gøre for dig.

    Staarup Haandbryg