Drikkeklar saft

Bryggeriet fremstiller 8 forskellige drikkeklare safte. Se det flotte resultat herunder. Alle flasker indeholder saft fra gode danske frugt-, bær- og grøntsagsavlere. Vi synes det er dejligt at vide hvor råvaren kommer fra, og vil helst at det er så lokalt som muligt. Vi henter selv de fleste råvarer og flere af dem høster/plukker vi selv i marken. Så kan det ikke være mere frisk.  Hvis saften er sødet er det gjort med dansk sukker – vores princip er nemlig at det skal være dansk.

Alle flasker indeholder 275 ml. og er ved tapning varmebehandlet.

Illustrationer på etiketterne er tegnet af Sissel Smith.

Se vort sortiment af DRIKKEKLAR SAFT herunder

Hyldeblomst med citron

HYLDEBLOMST med CITRON, den gode gammeldags hyldeblomstsaft, fremstillet af blomsterklaser, vi selv har plukket i læhegn ved vore avlere. Sydens citrus, økologiske citroner, har fundet vejen helt til Danmark, for at ”gøre det lidt surt” for en ellers sød saft.

Smager af… midsommer, blomstereng og solstrejf.

Hyldeblomst med havtorn

HYLDEBLOMST med HAVTORN er en ny variant af Hyldeblomstsaft – fordi vi jo har et princip om at det skal være dansk. I stedet for citroner – som vi jo ikke rigtigt dyrker i større stil i Danmark – har vi på Fur plukket norden citrus; havtorn. Udover havtorn er saften fremstillet af blomsterklaser, som vi selv har plukket i læhegn hos vore avlere.  En anden hyldeblomstsaft – helt dansk.

Smager af …..en vild sommerbuket med en let brise på toppen af Fur med udsigt til Limfjorden.

Rabarber

RABARBER til vores rabarbersaft dyrkes af 4 avlere. Den ene er Melbjerggård Grønt som ligger blot 5 km fra vores bryggeri. De andre er Refshøjgård ved Hinnerup, Sørens Rabarber i Smollerup og Skovly i Skive. Vi trækker selv de fleste stængler og alle rabarberne bliver presset i vores bryggeri. En flot rød saft får vi af rabarberne som har rød frugtkød og en ganske lille andel oxalsyre, som er med til at give vores saft den gode smag. Rabarber blev i 2015 kåret til Året Lokale Vare i Danmark.

Rabarber smager af sommer og af leg på det grønne græs i bare tæer.

Æblemost

ÆBLEMOST er saften og kun saften fra æbler dyrket hos Lyby Frugt. Klaus og Else har i mange år oparbejdet en ekspertise i dyrkning af forskellige æble og pæresorter. Gennem den gode jord på deres ejendom, en blid østenvind fra Skive Fjord og en god velmenende vestenvind trukket helt fra vestkysten kan de mange år plukke frugter fra deres plantage – fuld af smag, saft og sprødhed. Cox Orange, Aroma og Ingrid Marie er de 3 sorter som vi har valgt til vores æblemost.

Æblemost smager af mere. Sødlig med en let undertone af syrlighed.

Jordbær

JORDBÆR plukker Kastaniegaarden til os, som vi efterfølgende kan trække saften ud af ved en råsyltning. Det er den metode som Karen har med fra sit barndomshjem, og som vi har tilpasset vores saftsmag, så det er lige som vi bedst kan lide den – dejlig rund og sød smag af sommerens saftfyldte bær.

Smager som en varm sommerdag liggende på ryggen i jordbærmarken.

Solbær

SOLBÆR til vores saft har Thy Økobær avlet og plukket til os. Thy Økobær presser solbærrene for os, og vi får den dejligste råsaft hjem til bryggeriet i frossen tilstand. Solbærrene giver en dejlig smagfuld saft, som er udbytte af det arbejde Thy Økobær har udført i marken gennem en hel sæson, et sted hvor man er særlig opmærksom på naturen – det er den de lever af.

Solbær smager af dansk sommer som i gamle dage.

Aronia

ARONIA er dyrket og plukket hos Thy Økobær og i nabones have i Stårup. Aroniabær sidder på en busk og er også kendt under navnet Sortrøn eller Surbær, hvilket også smages i rå tilstand. Buskene ses efterhånden i mange læhegn. Saften er dyb rød og med en mere kantet smag end solbær. Mange drikker den som juice eller shot, vi har valgt at fremstille en drikkeklar saft af de dejlige bær –  den skal prøves.

Aronia smager som en god smagfuld sund saft. Flot mørk rød i farven.

Pæremost

PÆREMOST er et sjældent syn/smag i Danmark, men da vi smagte en god moden Lukas-pære hos Klaus og Else fra Lyby Frugt, var vi ikke i tvivl. Vi ville bruge pærerne fra dem og fremstille en dejlig most. Vi har valgt at justere den meget søde saft fra Lukaspæren med en let syrlig æblemost; ikke meget – men nok!

Pæremost smager aromatisk og sød – på den gode måde.

Staarup Haandbryg