Drikkeklar saft

Mikkel har taget billeder af vores 7 forskellige drikkeklare safte. Se det flotte resultat herunder. Alle flasker inderholder saft fra gode danske frugt, bær og grøntsagsavlere. Hvis saften er sødet er det gjort med dansk sukker – vores princip er nemlig at det skal være dansk.

Alle flasker indeholder 275 ml. og er ved tapning varmebehandlet. Illutrationer på etiketterne er tegnet af Sissel Smith.

Hyldeblomst med citron

HYLDEBLOMST med CITRON, den gode gammeldags hyldeblomstsaft, fremstillet af blomsterklaser, vi selv har plukket i læhegn ved vore avlere. Sydens citrus, økologiske citroner, har fundet vejen helt til Danmark, for at ”gøre det lidt surt” for en ellers sød saft.

Smager af… midsommer, blomstereng og solstrejf.

Hyldeblomst med havtorn

HYLDEBLOMST med HAVTORN er en ny variant af Hyldeblomstsaft – fordi vi jo har et pricip om at det skal være dansk. I stedet for citroner – som vi jo ikke rigtigt dyrker i større stil i Danmark – har vi plukket norden citrus; havtorn, på Fur. En anden hyldeblomstsaft – helt dansk.

Smager af …..en vild sommerbuket med en let brise på toppen af Fur med udsigt til limfjorden.

Rabarber

RABARBER til vores rabarbersaft dyrkes af 2 avlere. Den ene er Melbjerggård Grønt som ligger blot 5 km fra vores bryggeri. Den anden er Skovly i Skive. Mindre end 8 km fra bryggeriet. Begge avlere har kastet deres kærlighed på sorten Jordbærrabarber. En flot saftfuld rabarber med rød frugtkød og en ganske lille andel oxalsyre. Vi har høstet, snittet, frosset, optøet og derefter presset al den dejlige rosa saft ud af stilkene.

Rabarber smager af sommer og af leg på det grønne græs i bare tæer.

Æblemost

ÆBLEMOST er saften og kun saften fra æbler dyrket hos Lyby Frugt. Klaus og Else har i mange år oparbejdet en ekspertise i dyrkning af forskellige æble og pæresorter. Gennem den gode jord på deres ejendom, en blid østenvind fra Skive Fjord og en god velmenende vestenvind trukket helt fra vestkysten kan de mange år plukke frugter fra deres plantage – fuld af smag, saft og sprødhed. Cox Orange, Aroma og Ingrid Marie er de 3 sorter som vi har valgt til vores æblemost.

Æblemost smager af mere. Sødlig med en let undertone af syrlighed.

Jordbær

JORDBÆR plukker Melbjerggard til os, som vi efterfølgende kan trække saften ud af ved en råsyltning. Det er den metode vi finder bedst for at komme frem til en dejlig rund og sød smag af sommerens saftfyldte bær.

Smager som en varm sommerdag liggende på ryggen i jordbærmarken.

Solbær

SOLBÆR til vores saft har Thy Bær avlet og plukket til os. Thy bær dyrker mange forskellige slags bær og da vi første gang besøgte gården, havde de også mange forslag til hvilke bær vi også kunne bruge i saft….så mon ikke der kommer mere fra vores vestligst beliggende leverandør.
Solbærene fryses, kværnes og presses. Derved får vi en dejlig smagfuld saft ud af det arbejde Thy Bær har udført i marken gennem en hel sæson.

Solbær smager af dansk sommer som i gamle dage.

Aronia

ARONIA er dyrket og plukket hos Thy Bær og i en have i Stårup. Saften er dyb rød og med en mere kantet smag end solbær. Den skal prøves og minder nok ikke om så mange andre safte du har smagt.

Aronia smager som en god smagfuld sund saft. Flot mørk rød i farven.

Staarup Haandbryg